home at last

Den 2014-11-30 Klockan 21:34:31
Jag har varit hemma ett ganska bra tag faktiskt men jag har bara gjort saker hela tiden så det har nte blivit någon riktig avslappning för ens nu när jag myst ner mig under täcket och kollat på film, The hobbit: desolation of smaug heter den. I morgon är en plugg dag för jag har både Franska och No prov kommande vecka, men efter v.49 nu så har jag inga mer prov eller någonting för betygen sätts vecka 50 på tisdagen eller nått vilket är jätte skönt faktiskt. Så ett sista kraft prov och sen så är det klart, men än sålänge är det härliga en vecka bort och det är massor som ska göras innan dess. 
 
Jag red efter att jag kom tillbaka från Sihs på Friends arena och det gick inte bra alls, Ranger var pigg och stark och ville inte alls göra som jag sa. Vi provade ett nytt hackamore idag också och jag tror att han reagerade lite på det, men mamma provar det i morgon också. På tal om Ranger så köpte vi ett länd täcke till honom idag på mässan som är mörkt marinblått med guld kant och sen broderat Ranger på vänster sidan i guld=SÅÅÅ SNYGGT. Jag blev helt kär i det! Men nu är det dags för mig att sova, godnatt <3
Det är ju så galet stort inne i arenan det enda negativa med det hela var att maten inte var speciellt bra. 50 kr för en slaimig hamburgare liksom, vem vill betala det? Men det var en trevlig stämmning och sen var det ju extra kul att Peder Fredricsson vann grand prix hoppningen också :)

Dressyrtävling 23/11 2014

Den 2014-11-30 Klockan 09:42:00
Förra helgen tävlade jag dressyr på stockby och mitt mål var att komma över 64,0%. Det gjorde jag jag fick 64,48% så jag var en bra bit över, det räckte till en andra placering i min klass som jag är såååå nöjd med! Här är lite bilder och tack till Lisa som fotade :)
Min snygga pojke <3

Tidig söndagmorgon

Den 2014-11-30 Klockan 07:12:00
Nu är jag uppe med tuppen och strax så ska mamma och jag iväg till friends arena för att va på stockholm international horse show. Kommer bli så kul, varje år är det lika bra :) Senare idag ska jag ju ut till hästis också och testa nya hackamoret!
Darling<3

Lördag kväll

Den 2014-11-29 Klockan 21:28:00
 Ja nu ska vi se, idag har jag varit på öppet hus på ett super trevligt gymnasium, stockholmsdjur gymnasium heter det. Det var trevliga människor som hade hand om det öppna huset och trevliga lärare också! Nästa helg ska jag till tyresö ridskola för att prova hur det är att rida lektion för skolans ridlärare och ser väldigt mycket fram emot det. då ska jag ju även på öppet hus på strömsholms ridgymnasium och det kommer bli intressant de med. 
I morgon är det stockholm international horse show som gäller och jag ska vara där klockan 9:00 när det börjar och då är det först någon tids hoppning och sen ponny hoppningen och sen en grand prix hoppning. På mässan sen så ska jag och mamma kolla efter ett par ridstövlar till mig och kanske något länd täcke till Ranger. Igår när mamma var där själv på dressyr clinicen så hittade hon ett super snygg träns och ett hackamore som nu hänger i stallet, i morgon ska jag prova det och se hur det fungerar.
Lunchade med mamma på espresso house idag med, super mysigt var det :)
Cesar salad och en vanilj latte, kan det bli bättre?
 
 

Snart är det första advent

Den 2014-11-28 Klockan 23:58:23
Det här året har gått så sjukt fort! Om bara några månader går jag ut nian och lämnar grundskolan och ''tryggheten'' bakom mig. JAg har lite smått panik för jag vet inte vad jag ska välja för gymnasium men det löser sig, jag ska på några fler öppna hus med mamma i helgen och så uterligare några till nästa helg på strömsholm till exempel.
Förlåt att uppdateringen har sugit men jag ska försöka blir bättre, på söndag taggar vi Stockholm international horse show med mamma. Det ska bli otroligt kul faktiskt, ponny hoppningen är då och den kollar jag på varje år. Drömmen är väl att få rida i friends eller globen om några år tillsammans med andra ryttare. Det tar nog ett tag innan den drömmen slår in men jag ska kämpå på. Ha det bra vi hörs :)
 
 

All i want for christmas...

Den 2014-11-20 Klockan 10:32:00
är dom här skorna:
 ASSÅÅÅÅÅ dom är ju så galet snygga att man dör. De kommer lätt stå högst upp på min önskelista i år! Dock är dom ju lite dyra men om några i min släkt går ihop och köper dom här till mig så skulle inte det vara helt fel :)
 
 

morgon snack

Den 2014-11-20 Klockan 07:29:00
Godmorgon! Jag har nu precis ätit frukost med farmor och pappa, det var mysigt att ta det lugnt och sitta ner på morgonen för en gångs skull. Idag får jag cykla till stallet och om jag har tur kanske pappa orkar åka och hämta mig när jag är klar, annars är det på med reflexväst och trampa hem i mörkret, usch. 
Om det är någon ponny jag saknar från ridskolan så är det Sonny<3
 
 
 

Time to sleep

Den 2014-11-19 Klockan 22:25:56
Jag är så galet trött nu att jag håller på att somna sittandes i soffan. Men jag ska ta mig samman och skriva det här inlägget ordentligt. 
Hoppningen idag gick bra, Ranger var lite hispig i början och ganska nervös av sig men det blev bättre efter ett tag vilket var skönt. Vi jobbade med trav och galopp bommar som gick super, han väntade på mig och sträckte ut benen jätte bra. Sen hoppade jag kryss med trav bom framför, det var han lite nochalant mot och bara hafsade sig över. Sen på ena långsidan hade vi bom räcke, det hoppade han galet bra på måste jag säga. Ryggen var med och inget flakt språng över huvud taget. Oxern deremot är en annan historia... Det blev lite sisådär ett par gånger men jag fick två riktigt bra språng där med, det känns som om vi håller på att jobba ihop oss nu i hoppningen ordentligt. Jag är mycket säkrare på avstånden och börjar få en känsla för vilket tempo som passar vilka vägar och hinder typer och det känns ju såklart jätte kul!
I morgon ska jag rida dressyr och träna inför söndagen, jag ska rida igenom LB:1 och jobba mycket med att flytta i skritt trav och galopp. Förvänd galopp är även något som måste tränas på, ponnyn tycker att det är extremt onödigt att gå i fel galopp och det är ju en fin egenskap ioförsig men ganska opraktisk när man ska rida just förvänd galopp :) 
Nu ska jag ta och sova, i morgon blir det ännu en härlig dag i skolan, men nu är det bara 30 dagar kvar till jullovet iallafall!
Saknar det här <3
 

mellan landar hemma

Den 2014-11-19 Klockan 15:36:46
nu är jag hemma en snabbis för att äta mellis och byta om. Snart blir jag upphämtad och ut skjutssad till stallet. Min kompis ska fota idag när vi hoppar så då får jag förhoppningsvis lite roliga nya bilder att använda här :)
 

5 saker ni inte visste om mig...

Den 2014-11-19 Klockan 11:33:00
Jag klarar inte människor som vet att dom är snygga och går runt och skryter om det
- Om jag fick välja så skulle jag färga mitt hår vinrött, hade varit så nice!
- Jag har aldrig bytt skola, jag har funderat på det men alltid kommit fram till att stanna på bodal
- Jag har aldrig druckit alkohol och jag planerar på att vänta med det i flera år till
- Jag pluggade knappt på hela förra terminen, men nu har jag tagit tag i mitt skolarbete
 

Så trött

Den 2014-11-19 Klockan 07:24:00
Jag är så galet trött just nu, jag skulle kunna lägga mig ner och somna om men det får jag inte för nu ska jag till skolan snart. Som tur är så börjar jag med musik och det är ju alltid trevligt, vi jobbar med en låt av Adele som heter Set Fire To The Rain. Det är en bra låt och jag sjunger med två andra tjejer i min klass. Nu ska jag äta frukost så bye<3
 

Vad jag har gjort idag

Den 2014-11-18 Klockan 20:16:45
Jag har ju ridit lektion för Kim på Ranger idag och det gick så himla bra. Det kändes jätte skönt för senast mamma red för henne så gick det inge bra alls. Den ponnyn har värkligen humör ibland altså, han har mycket eget huvud och han har bestämda åsikter om vad som ska hända och när det ska hända :)
Men vi jobbade mycket med att flytta i trav och galopp för att få tag i bakdelen ordentligt och sen lite öppna och lite förvänd galopp. 
Det gick inte speciellt bra på framridningen för så satte han mest upp huvudet och gled iväg med bogen eller baken eller över böjde eller något bara för att slippa jobba. Till slut blev jag lite irriterad så då tog jag tag i honom och tryckte på i traven så han fick länga på steget ordentligt, bara för att göra något annat än och tjafsa mer i galoppen och skritten. Men om man ser på det stora hela så är jag grymt nöjd och han skötte sig jätte bra under lektionen.
Mamma hade även varit inne i stan och köpt nya tyglar till dressyr tränset, de vi hade var stela och obekväma så nu har vi ett par tunna och härliga. De är likadana som de vi har till bruna tränset fast svarta då, sen köpte hon även den här snygga padden från JH.
Så galet snygg och den kommer vi ha till hoppsadeln. på tal om det så ska jag hoppa i morgon med Tova, det ska bli super kul och jag ser fram emot det massor. Hennes föräldrar kör även ut mig till stallet vilket är super schyst. 
 
På kvällen sen så kommer farmor att vara här, pappa och mamma är borta och nicole vägrar vara hemma själv medans jag är i stallet så. Nu ska jag plugga matte som den duktiga elev jag är så i morgon skriver jag igen, ha det bra så länge :)
 
 

gymnasieval

Den 2014-11-18 Klockan 11:14:00
Jag har lite smått panik över min framtid. Jag går i nian nu och om ett år kommer jag vara på ett helt annat ställe än jag är idag. Antingen sitter  jag i Västerås på strömsholm och pluggar eller så är jag på ett musik gymnasium och sjunger hela tiden eller så pluggar jag Samhälle på hersby. Det är de tre möjliga vägarna för mig och jag vet inte vad som kommer hända. Bodal har varit en trygghet, jag har spenderat 2/3 av mitt liv där och det finns mycket minnen där, saker som jag förhoppningsvis kommer ihåg en lång tid framöver. För hoppningsvis hinner jag få några till innan tiden är slut, det är visserligen 7 månader kvar men iallafall. Jag tycker mycket om min klass och speciellt mina tjej kompisar som jag verkligen hoppas att jag håller kontakten med efter att grundskolan är slut. Men vi alla har olika intressen och vi kommer hamna på olika ställen och läsa olika program. Vad säger att vi kommer träffas igen liksom? 
<3
 
 
 

Godmorgon

Den 2014-11-18 Klockan 07:04:00
Jag har precis ätit frukost och drukit te och nu ska jag in i duschen. Jag ser jätte mycket fram emot att rida lektion för Kim idag, jag har inte ridit på ett par dagar nu så det blir mysigt. Jag har kvar en del av matte provet som ska göras på matte lektionen på onsdag och det måste jag plugga till=mindre mysigt.
Men annars tänkte jag bara säga ha en bra dag och låt inte någon säga till dig vad du ska tycka :)
miss this so much :O
 

plans

Den 2014-11-17 Klockan 21:00:49
Ni vet väl redan mina planer för i morgon så det är ingen ide att skriva om det igen, men jag har ju sovmorgon i morgon kom jag på! Det är alltid så att på måndag kvällen är man nere och sur för att det är 4 dagar kvar till helgen och sen kommer man på att åh! jag har ju faktiskt sovmorgon i morgon. Då blir det lite mindre jobbigt så smart människa som gjorde schemat för den här terminen måste jag säga.
Det enda negativa med morgon dagen är att vi har mentorstid som första lektion, det förstör vår klass för varje gång vi har det, sen hinner vi bli bra kompisar tills nästa Tisdag bara för att det åter igen ska gå åt skogen på mentorstiden... Sen har vi ju tyvärr Franska också och jag pallar inte, det är de värsta lektionerna på hela veckan. Men nu ska jag sluta skriva om skolan och sånnt och faktiskt säga godnatt vi hörs i morgon :)
 

här kan du skriva info om dig och bloggen lalalla djeijdiejdiejid jiejifjifjei fjeifjiedjis dkoefjoejofeodede ggegefdes dededed defefhueufeufhdu dehidheidhieifei fe jifeifeifjiejfi ejfie jfiejfi ejid jisjisjideidjie jfeifjiejfejifjei djiedijfjiefjie sdjis isjidjeijidfejife jfiejfiejfiejis jsisjisoosod djeidjiejdiejid sksllsklsjde dedesefegbb bbgegfede fegebef fjeijfiejdimsifeni feifie
RSS 2.0