Tävlinsdags igen

Den 2015-05-10 Klockan 07:26:43
Och nu var det återigen dags för tävling då, jag är lite nervös och det är skitväder. Jag är välsigt tacksam att jag har en mamma som tycker att det är lika kul som jag att hålla på med hästar. Hon hjälper mig vid varje tävling, hon peppar och fixar och donar. Nu måste vi sticka, uppdaterar er sedan med resultatet :)
Barnvagns händer osv. Tur att hästen är fin❤️


Matte nationella avklarade

Den 2015-05-08 Klockan 10:05:37
Nu är jag klar med alla matte nationella prov och det känns så bra! Dock sitter jag nu i korridoren och skriver på min So uppsats som ska vara inne om någon vecka så det är inte lika kul. 
Nått som känns väldigt bra är att matte lektionen på alutet av dagen är borttagen så jag slutar mer än 1 timme tidigare idag så jag kan ta mig till stallet och verkligen jobba med Ranger. Han har inte gått ordentligt nu på två dagar så det blir till att trimma nu de sista två dagarna innan dressyr tävlingen på söndag :)



Morbror är här!

Den 2015-05-07 Klockan 20:06:02
Jag fick reda på för några timmar sedan att min morbror som bor i blekinge skulle komma och äta middag med oss idag! Asså han flög inte hela vägen från Ronneby för att äta med oss, han och mamma har någon jobb grej här i stockholm så han ska stanna ett par dagar. Men det är kul, jag får ju inte träffa honom så ofta eftersom han inte bor här, han har två jätte gulliga barn också som jag gillar jätte mycket :)
 
Jag har inprinciå bara suttit och kollat på The Originals idag, inte så produktivt med andra ord. I morgon blir desto hetsigare, jag skulle ju ha ridit lektion idag men eftersom jag har mått as dåligt hela dagen så blev det inte så och nu har Ranger inte gått ordentligt på två dagar, men han blev longerad idag iallafall så lite motion blev det. Mamma åkte ut nu på kvällen för att beta honom och ge honom några äpplen och morötter. 
 
 

Gymnasiet

Den 2015-05-07 Klockan 12:12:00
Mitt gymnasieval har jag grubblat på länge, faktiskt i flera år, en lång process som inte varit helt enkel. Det började med att jag var stensäker på att jag skulle gå på strömsholms ridgymnasium som ligger i västerås, det skulle innebära flytt och att bo ensam men jag brydde mig inte om det för jag tänkte ju att när man är 16 så är man nästan vuxen och trött på att bo hemma. Men så är ju inte riktigt fallet så i höstas när jag var tvungen att börja åka på öppna hus osv så ramlade strömsholm ganska snabbt bort från min lista.
 
Trots detta så var jag säker på att jag skulle gå ett häst gymnasium och sen vidare utbilda mig till ridlärare så mamma och jag började kolla runt på olika naturbruksgymnasium i stockholm och hittade djurgymnasiet på liljeholmen, det verkade trevligt så jag och mamma åkte dit för att kolla på när de hade öppet hus. Jag gillade skolan och lärarna och det verkade som en schysst miljö att spendera tre år i. De berättade om hur deras häst program fungerade och att man skulle få vara en dag varje vecka i stallet. De skulle även ha en provridning på ridskolan på Tyresö som jag såklart skrev upp mig på, jag behövde ju testa. 
Efter ca två veckor så skulle jag åka dit och prova, jag hade varit på tyresö förut och tävlat ponnycupen på en jätte söt liten ponny och deras hästar hade verkat jätte trevliga. Jag visste att vi skulle få rida storahästar och det var jag lite nervös för eftersom jag bara har ridit stor häst kanske max 10 gånger inte mer. Men det gick hyfsat bra och jag fick en snäll stor svart valack som var ganska hård i munnen. Dóck kännde jag att deras program inte passade mig tillräckligt bra för att åka 50 minuter varje dag enkel resa.
 
Så veckorna gick och jag åkte på öppna hus på vanliga skolor och sen kom jag till engelska gymnasiet som var en av de mysigaste skolorna jag varit på, rektorn var as cool och kom från australien, det fanns lärare från hela världen där. Jag var/är intresserad av ekonomi programmet med intriktning juridik så vi gick och pratade med dom som hade ansvar för just det och kom fram till att jag skulle söka det och ha det som första handsval. 
 
Men sedan pratade jag med min gamla sånglärare och han sa att jag skulle tänka på att söka till ett musikgymnasium så jag läste massor av ressentioner och läste om de olika gymnasiena. Jag visste att jag ville ha sången som instrument och det enda gymnasiet som erbjöd det jag ville ha var Kulturama. Så jag åkte med min farbror på öppet hus och rektorn pratade och vi fick se framträdanden och det var bara hur bra som helst så jag sökte det med och fick en audition tid.
 
Jag fick mitt audition datum ca tre veckor innan det var och jag blev jätte nervös, så jag tog extra sång lektioner för en kille som är väldigt duktig, pratade med min storasyster och min gamla sånglärare och ajg pratade med min bästa kompis som om och om igen sa till mig att jag bara skulle ta det lugnt och ha kul för det kommer man långt med. Efter mycket velande bestämmde jag mig för att sjunga When I Was Your Man med Bruno Mars.
Audition dagen kom och pappa följde med för att vara moraliskt stöd, typ, och jag gick in i rummet och sjöng min låt, gjorde en härmningsövning och sedan sa dem att jag skulle köra en blues improvisation. Vad fasiken är det för nått? tänkte jag, jag fattade ingenting, jag frågade såklart de som satt i juryn och de förklarade för mig och jag sjöng, det känndes hur konstigt och stelt som helst, jag var förberedd på allt, trodde jag men så var ju inte fallet. det gick ändå helt okej känndes det som och jag lös som en sol när jag åkte därifrån för jag var väldigt nöjd med mig själv att jag klarade att göra audtionen utan att rösten sprack eller att jag blev för nervös. 
 
Efter någon månad fick jag reslutatet och jag fick 20/20 poäng! Jag hoppade upp och ner, mamma och Nicole trodde jag var galen men när jag berättade för dom så sprang dom runt med mig :)
Kulturama hamnade ändå på en andra plats i listan över de olika gymnasiumen men nu under omvals perioden så ska jag sätta den skolan först för musiken är någon jag vill hålla på med.
 

Godmorgon

Den 2015-05-07 Klockan 07:50:00
Jag känner för att komma tillbaka nu, jag är redo att börja blogga och dela med mig av mitt liv. Jag kan ju säga att det har varit ganska mycket de senaste två månaderna med kompisar, tävlingar, träningar och skola, nationella proven har varit jobbiga och jag har varit ganska stressad över hela gymnasiet men det löste sig fin fint och jag vet nu precis vart jag vill gå och jag har alla förutsättningar att komma in på den linjen på just den skolan, men det skriver jag om senare idag, det kommer ett inlägg om precis vad jag har tänkt och vilka saker jag har valt bort osv.
Just nu är jag tyvärr sjuk så jag kommer att vara hemma hela dagen, Kim tar hand om Ranger för det är inte så bra att cykla låångt om man inte mår bra... 
Foto: Tova Eivinson (tovaeivinson.blogg.se)
 

Ja ni, 2 år!

Den 2015-05-06 Klockan 19:46:00
Jag går in på bloggen för första gången på nästan två månader och ser att jag skapade denna blogg för exakt två år sedan! Det är ju faktiskt lite kul, mycket har hänt på dessa två år och jag har utvecklats som person och med hästarna. Jag är så glad över att ha Ranger i mitt liv, han är så himla mysig och visst kan vi ha våra små fajter över vem som igentligen bestämmer och så men jag älskar honom och vet ni vad det bästa är? Han får stanna ett år till, vi hyr honom under sommaren och under hela nästa vinterhalvår!
Min söta lilla ponny, han har varit väldigt duktig på tävlingar också, på påsklovet så var vi iväg på våran första riktiga hopptävling. jag gjorde en miss i omhoppningen men han räddade mig där och vi hamnade på en tredje plats tillslut! I dressyren har han blivit mycket bättre också, hans steg i traven och galoppen har blivit mycket längre och han tar för sig mer när jag tävlar. Det blir inte längre att han kryper ihop och inte vill gå framåt utan han trampar på nästan som vanligt vilket är super skönt.
 

här kan du skriva info om dig och bloggen lalalla djeijdiejdiejid jiejifjifjei fjeifjiedjis dkoefjoejofeodede ggegefdes dededed defefhueufeufhdu dehidheidhieifei fe jifeifeifjiejfi ejfie jfiejfi ejid jisjisjideidjie jfeifjiejfejifjei djiedijfjiefjie sdjis isjidjeijidfejife jfiejfiejfiejis jsisjisoosod djeidjiejdiejid sksllsklsjde dedesefegbb bbgegfede fegebef fjeijfiejdimsifeni feifie
RSS 2.0