Hammarby sjöstad

Den 2015-08-15 Klockan 00:04:15
Dit ska jag flytta när jag är vuxen, det är vackert och så mysigt med trevliga människor! 
Mamma och jag åkte dit idag för att jag skulle ha åkt vägen kommunalt till skolan innan jag börjar på måndag, vi hittade och det ligger jätte nära tvärbanan så det är ju bra iallafall. Vi fikade på ett litet cafe som hade rättviksglass, det var den enda anledningen till att vi gick in där, de hade både min och mammas favorit smak plus gluten och laktosfri paj, MUMS!
Det blev ingen ridning för mig idag, mamma red Ranger o jag skulle igentligen ridit Frasse, en storhäst i vårt stall som vi tar hand om nu under helgen, men så blev det inte. Tyvärr, Frasse ska vila under hela helgen och sättas igång i nästa vecka så vi ska bara borsta o pyssla med honom.
Men i morgon så ska pappa, mamma, jag och antagligen min lillasyster åka till runsten där jag ska tävla på söndag och kolla hur allt ser ut, vart sekretariatet är och var vi ska parkera transporten. Det känns bra att ha åkt dit någon gång innan, jag var ju där på inomhusterrängträning i mars typ men det är ju en annan sak när det är en stor tävling. 
Sen på eftermiddagen så ska jag rida ut Ranger och skutta över lite stockar bara för att känna hur han känns inför söndagen. Är lite nervös, gräsbanan på Runsten är gigantisk, jag har aldrig tävlat på gräs tidigare, det är min första regionala tävling OCH det är min första LB som registreras... Men det går säkert bra, jag har ju en så cool häst :)
Nu ska jag sova och för första gången på länge så ska jag få sova ut på morgonen vilket känns såå skönt, vi åker inte förens 11 ungefär!
Godnatt, sovgott!
/Nessa

Söt kusin

Den 2015-08-13 Klockan 21:11:22
Jag har en väldigt söt liten kusin,eller han är inte så liten längre han fyller åtta år på söndag och han vill att jag och min lilla syster ska komma på hans kalas :D Så gullig!
Idag iallafall gick det jätte bra att rida, jag red på banan på hackamoret och bara lösgjorde och jobbade med att han skulle vara rak i galoppen,han skuter ut rumpan i vänster varvet så jag red öppna i åt båda hållen för att få rätt på bogar o sånnt. I slutet sen så längde jag traven bara för att träna lite grann på det,Ranger är inte den bästa när det kommer till att länge treven och galoppen men han försöker alltid och idag blev det faktiskt bättre än jag trodde att det skulle blli :)
Jag var dock i stallet i typ två timmar innan jag började rida för att jag inte ville lämna en häst själv i hagen eller i stallet. Men jag hade ju inte bråttom idag så jag tog det lugnt, bytte pannband på träns osv. Elin kom även ner och var med när jag red och efter att jag var klar så åkte vi till Ica och köpte jordgubbar och choklad, vi smälta chokladen o gjorde choklad doppade jordgubbar. Då galet gott var det, vi låg på altanen sen och åt dom,vi tänkte att vi skulle sola lite och bli bruna, men det tröttnade vi ganska snabbt på så vi cyklade till Kottla och badadeistället, hehe. Men det var mysigt och nu på kvällen så har jag sjungit o spelat piano, jag hade en bra röst dag idag och satte toner på låtar som jag haft problem med tidigare vilket var jätte roligt. Sen har jag även pratat med mamma och fått reda på mitt startnummer på söndag och vi har beställt ett par benskydd, våra som vi har är tunna som papper och slitna så det var ett väldigt bra köp!
Älskade ponny, han försöker verkligen. Hur jag ser ut här behöver vi inte ens prata om...
/Nessa

Godmorgon världen

Den 2015-08-13 Klockan 08:27:29
Klockan är tidigt och jag ska alldeles strax åka till stallet o ta hand om hästen. Idag blir det ett lugnt pass på banan med hackanore. Han ska lösgöras och jobbas igenom ordentligt. Mamma ska rida dressyr lektion imorgon så!
Hörs när jag kommer hem :)
/Nessa

Night time

Den 2015-08-12 Klockan 20:58:57
Go'kväll hörni! Hur har ni haft det idag? Jag har haft det grymt bra, tagit det lugnt, kollat på film, åkt med mamma till stallet och badat med Alice. Jätte härlig dag och jag är så tacksam för att värmen har hittat till sverige, den har varit obefintlig nästan under hela sommaren men nu äntligen är det bra varmt väder o jag hoppas att det håller sig så. Fick precis reda på att min storasyster kommer ner till stockholm under nästa vecka vilket ska bli jätte kul, hon bor och jobbar i Piteå så vi ses inte jätte ofta. 
Jag har alldeles nyligen beställt en helt ny blogg design av min kompis, vet inte hur lång tid det kommer ta att få den men jag ser fram emot att få den, Tova är så himla duktigt på allt som har med foto och sånnt att göra. Om ni också gillar det så borde ni kolla på hennes instagram konto(@photosbytova)!
Så vackert! Godnatt
/Nessa

snart snart

Den 2015-08-12 Klockan 14:46:22
Snart ska jag åka iväg till stallet skulle gjort det tidigare men vi har haft städ här så köket har varit oåtkommligt sen klockan 12 typ o då var jag inte hugrig ;( Men nu kurrar magen ordentligt, snart får jag äta iallafall för jag tror att hon strax är klar. När jag är klar i stallet så ska jag träffa min kompis Alice, vi ska väl kolla på film och prata om massa konstiga saker som vi alltid gör. Det är lätt en av mina bästa kompisar, jag har kännt henne väldigt länge och vi har gått igenom massa saker tillsammans. Vi börjar dock i olika gymnasium till hösten men vi kommer hålla kontakten ändå :)
Mys ponny <3
/Nessa

Vilodag

Den 2015-08-12 Klockan 11:01:19
Idag ska hästen få vila, han har gått rätt hårt under de senaste veckorna så idag ska jag bara ta hand om honom och mysa. Det är rätt skönt att göra så ibland och det är bra för hästen också, plus att naglarna som jag fortfarande är sjukt nöjd med behöver någon dag för att sätta sig tror jag. Har verkligen ingen koll på detta, men jag har iallafall smörjt in naglarna och nagelbanden med oljan som jag köpte med igår så det är ju iallafall något :)
/Nessa

Mina naglar!

Den 2015-08-11 Klockan 22:20:00
Åh, jag är såå nöjd med mina naglar de blev så bra. Stort tack till Mikaela på studio ava som fixade och gjorde det snyggt :D 
Här har ni före bilden som ni kanske kan se så har jag rätt tråkiga egna naglar, dom är lite flisiga och går sönder hur lätt som helst eftersom jag är i stallet rätt mycket.
Och här har vi mina naglar som dom ser ut nu:
ÄLSKAR dom, de är inte för mycket men samtidigt inte tråkiga. Jag hade ju tänkt ta vanlig fransk manikyr först men efter att jag pratat med Mikaela så bestämmde jag mig för att ta färgen diamond istället för den skrikiga vita som brukar vara. Detta kommer även gå att måla över med vanligt nagellack och sen när man tar bort det så kommer det vara lika snyggt och glansigt som färgen är nu. Jag tycker att detta var värt att lägga pengar på faktiskt, jag gillar att ha snygga naglar. Tidigare så har jag bara haft lösnaglar och målat på dom eller bara målat mina vanliga naglar, men det är jobbigt att hålla efter så detta passar mig mycket bättre. Sen är ju inte det här något som jag kommer ha råd att göra en gång i månaden efter som jag betalar för det helt själv, men när jag vill göra något för mig så blir det definitivt gelenaglar. Vi får dock se hur det går att ha dom i stallet, det borde inte vara några problem men vi får se helt enkelt. Godnatt :)
/Nessa

Hellu

Den 2015-08-11 Klockan 16:25:25
Nu sitter jag på studio ava i Täby C och väntar på att få naglarna fixade. Är lite nervös för hur dom kommer bli men det blir säkert bra :) 



Dagens ridpass

Den 2015-08-11 Klockan 13:08:11
Jag gick upp tidigt i morse och åkte till stallet för att rida lektion för Kim, det gick så bra och Ranger var jätte duktigt. Mamma var med lite i början när jag gjorde iordning honom hon erbjöd sig att knoppa och det är ju roligt att ha en lite extra fin häst när man ska träna. Lektionen gick väldigt bra iallafall, dock blev han lite lång under ett tag men det var för att jag hade lite lång tygel och red inte ihop honom ordentligt. Men största delen av passet hade jag bara en wow känsla, han kan när han vill helt enkelt. Det känns så roligt att vi har kommit så långt tillsammans sen vi hämtade hem honom den 22 augusti förra året. Kim filmade lite grann så jag tog bilder ur filmen därför är det inte bästa kvalite men någon gång så ska någon få fota när jag rider lektion, jag  har mest hoppbilder nu ju men det får det bli ändring på :)
 

Well hello

Den 2015-08-10 Klockan 23:37:00
Nu är klockan mycket igen, jag förstår inte hur dagarna går så fort, jag börjar skolan om en vecka liksom. Idag har jag varit i stallet som jag skrev, sen kom Elin dit och vi åkte och hämtade mina badkläder hemma sen åkte vi tillbaka till stallet för att bada. Sen åkte jag hem, åt middag och efter det så kom Alice hit och vi cyklade till Kottla tsm och badade länge, det var typ 20 grader i vattnet, så skönt!
Men nu har jag blött hår och jag måste gå och sova, hm inte bästa kombinationen om du frågar mig... Jaja det är inte så viktigt, i morgon ska jag upp tidigt och rida lektion för min dressyr tränare Kim, jag ser så mycket fram emot det, hon är en trevlig person och en himla duktig tränare. Sen på eftermiddagen så ska jag åka till täby centrum och fixa mina naglar på studioava och det ska bli såå kul. Jag lovar att fota före och efter bilder :) Nu måste jag sova, annars kommer jag somna på hästen och det är ju inte så bra :) Godnatt
Min fina, på söndag kör vi!
/Nessa

Stallet nuu

Den 2015-08-10 Klockan 16:27:18
Nu är jag i stallet och jag får inte rida idag, mamma tycker att det är hennes tur så jag får bara följa med och mocka. Tack så mycket ;) nä jag är så tacksam för att mamma tycker att detta är lika roligt som jag gör annars hade det inte gått att ha häst. 
Ranger ska ju få nya skor också så det blir bra!



Mallis på höstlovet!

Den 2015-08-10 Klockan 13:03:00
Jag fick precis reda på av mamma och pappa att vi under höstlovet ska åka till Mallorca igen, deras kompisar bor där så vi får hyra en av deras lägenheter som ligger precis vid stranden. Palma är en av de mysigste städerna by far, det är mycket trevliga människor och god mat. Min favorit restrurang ligger där, den heter Asaditio, de har så galet god mat och trevlig personal med bra service. Jag är iallafall glad jag vi åker utomlands då så man kan få lite sol och färg. Just nu är vädret bra här hemma men det har ju lämnat övrigt att önska under resterande del av sommaren. 
Älskar det här stället!
/Nessa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Måndag

Den 2015-08-10 Klockan 10:50:15
Godmorgon! Igår var jag ute med båten fram tilll klockan 3 ungefär och sen åkta jag och mamma till stallet och jag hoppade med Ranger. Det gick jätte bra, han var lite loj dock så nu ska han få komma in på natten igen eftersom jag ska tävla på runsten på söndag. 
Igår kväll fick jag panik, tydligen så har dom ändrat på gymnasie antagningen så att du måste svara även fast du fick diitt första handsval, jag fick reda på detta av min kompis typ 10 minuter innan klockan var 12 och det var sista svarsdagen igår. Så jag sprang upp för trappan väckte mamma och freakade för jag var så rädd att jag inte skulle få gå gymnasiet... Men det löste sig och jag är antagen till Kulturama och kommer börja där om precis 1 vecka. 
 
Idag då så kommer hovslagaren 14.30 så jag ska ut till stallet och rida innan dess. Det är sånn lyx nu när mamma är hemma för hon kör ut mig, annars måste jag cykla och det är typ 3-4 km till stallet, det är ju inte så långt och det är typ nerförs backe hela vägen dit men sen när man ska hem och är trött efter att man har ridit då är det inte lika kul. Det är uppförs backa och av någon andledning alltid motvind när jag cyklar hem. 
Min fina vän, jag har saknat dig men vi ses antagligen idag :)
/Nessa

Random inlägg om planer

Den 2015-08-08 Klockan 13:42:00
Jag gillar att planera, inte när det kommer till skolan o läxor(hehe kanske borde brörja med det)men när det kommer till roliga saker som resor, tävlingar och lediga helger.
 
Nu ska jag skriva upp lite datum här som jag ser framemot under denna sen sommar/höst:
 
11/8: Jag ska fixa gelenaglar, så taggad
 
16/8: Jag startar min första tävling för säsongen, en regional LB på runsten
 
17/8: Skolanbörjar och för första gången ser jag framemot det
 
30/8: Dressyrtävling i Norrtälje, en lokal LB:1 2015
 
12/9: Hopptävling på Compass sportryttarklubb, en lokal LB
 
20/9: Ska änmäla mig idag till hopptävling på roslagens rid och kör klubb, en lokal LB
 
Det kommer bli en rolig höst, jag kommer uppdatera er med ändringar och tillägg för hösten.
 
 /Nessa
 
 
 

Godmorgon

Den 2015-08-08 Klockan 09:39:19
Nu har jag vaknat av att Nicole och mamma har låtit i över en timme. Nicole ska iväg på dansläger och det är sista dagen idag så hon är lite stressad typ. Jaja idag ska jag bara ta det lugnt och sen ska mamma och jag ut till stallet i eftermiddag och få ska jag rida ett lugnt pass på banan, imorgon ska jag hoppa i ridhuset nämligen och då ska vi träna linjer och kombinationer. Behöver det här ridpasset nu eftersom det bara är 8 dagar tills Runsten och Ranger måsta hoppa ordentligt innan dess. Nu ska jag äta frukost och kolla på någon bra film.
Detta är vid stallet, det är så fint där
/Nessa

här kan du skriva info om dig och bloggen lalalla djeijdiejdiejid jiejifjifjei fjeifjiedjis dkoefjoejofeodede ggegefdes dededed defefhueufeufhdu dehidheidhieifei fe jifeifeifjiejfi ejfie jfiejfi ejid jisjisjideidjie jfeifjiejfejifjei djiedijfjiefjie sdjis isjidjeijidfejife jfiejfiejfiejis jsisjisoosod djeidjiejdiejid sksllsklsjde dedesefegbb bbgegfede fegebef fjeijfiejdimsifeni feifie
RSS 2.0