Jag är så häääääär trött

Den 2013-05-31 Klockan 22:51:10

För jag har tidigt två pass idag och jag orkar bara ute blogga nu utan det får bli i morgon efter att jag har varit på brevik på morgonen och motionssimmat! GodNatt iallafall :)


KM 19/5 2013 Nugget

Den 2013-05-30 Klockan 21:44:58
Här är bilderna på Nugget från KM :) bilderna 1-6 är tagna av min kompis Lydia, TACK TILL DIG!
Den här sista bilden som kommer här nedanför är tagen av en super duktog fotograf som man ser på bilden här över(INTE hon som håller i flaggan) Tack Louise :)
Han är så himla söt med pollarnosgrimma♥
 

Ridningen i dag och i går

Den 2013-05-30 Klockan 20:39:55
Jag han inte blogga i går eftersom jag behövde plugga till mitt matte prov som jag förövrigt hade idag, det kändes bra och jag är nöjd.
 
I går då så red jag en ny ponny som heter Diana, hon var super fin och vi red bort mot långängen och galopperade massor det var super mysigt och hon skötte sig jätte bra. Det ska tillläggas att det var första gången jag red henne och jag tyckte väldigt mycket om henne. Jag skötte även henne och Twiggy och sedan efter min egen ridning så hjälpte jag en ridlärare i stallet med en nybörjar grupp och det var kul, jag lärde dom borsta och sådär.
 
Idag så red jag en av mina prinsar, Sonny! Det var hoppning och innan så var jag inte så nervös som jag trodde jag skulle vara(för er som inte vet så brukade jag alltid rida Sonny förut, i dressyr, hoppning och ute, men i höstas så hade jag honom på en hoppkurs och jag ramlade av och bröt mitt nyckel ben p.g.a att han tvärnitade och jag gjorde en volt över hans huvud). När jag satt upp och började rida så märkte jag att jag inte hade något att oroa mig för, Sonny var jätte mjuk i nacken och det gick jätte bra att ställa åt båda hållen. Sen travade vi över cavaletti och det flöt på bra och sen la ridläraren up hindrena så det blev två studs ett galopp språng och sen två studs igen. Det gick bra, sen hoppade vi en långsida til där det var först två inramningsbommar på marken, sen en bom ett räcke och sen en bom och sen inramningsbommar på marken igen. Det kom vi lite konstigt på första gången men sen körda alla en gång till och då blev det ett jätte härligt språng.
Sedan hoppade vi en oxer som stog snett på medellinjen så man vände snett igenom från M för att hoppa den, den låg på kanske 60 cm och han tvekade lite först men när jag amckade två gånger så hoppade han jätte bra. När alla hade hoppat höjde Ann(som ridläraren heter)studsen till 60-70 oxern till 85 och räcket till 85-90 kanske. Vi la ihop allt till en bana och då kom an i höger varv på studs, struds ett galoppsprång, studs studs, sen vändeman snett igenom från M och hoppade oxern och sen vände man upp på den andra lång sidan i vänster varv och hoppade bom räcke bom hindret. Han tvekade lite på oxern och stannade en gång på bom räcke bom grejen men sen andra gången hoppade han super fint och jag är grymt nöjd med hela dagen.
 
I morgon är de fredag för jag ska rida för en GRAND-PRIX RYTTARE SOM HETER MADS nånting(om du går i min klass eller av någon konstig anledning är min lärare så ska jag till Ronneby!). Jag ska då ha Sonny vilket ska blir super kul och jag är jätte taggad, jag ska rida vid 10 så jag ska försöka komma till stallet så fort som möjligt på morgonen, typ vid nio så jag kan borsta ordentligt och göra honom jätte fin, kanske smörja sadel och träns, men fram för allt borsta av min hjälm och smörja min stövlar noggrant när jag kommer dit. Åh, det ska bli så grymt kul!!! Jag kommer skriva massor sen på kvällen för jag ska ju även rida i Dressyr specialen sen på kvällen och då vill jag kanske ha Diana eller Smarty, men jag kommer antagligen inte få det eftersom det finns tjejer som är mycket äldre an vad jag är och dom har ridit där längre och då har dom typ ''förtur'' på dom nya. Eller inte riktigt men det känns så ibland...
 
Jaja, nu ska jag sluta babla och om det är någon som vill fråga någon ting så komentera gärna här eller vilket annat inlägg som helst. Jag kommer få bilder från idag på mig och Sonny från idag och på mig och Eddie och mig och Nugget från KM snart, jag har tyvär ingen bild på Diana men det kommer snart :)
Gamla hopp bilder på Sonny:
KM 2011
KM 2012
Min älskade plutt♥
 

Skola

Den 2013-05-29 Klockan 15:04:56

Nu sitter på Franskan och vi kollar på film den heter en oväntad vänskap, den är helt okej såhär långt, vi har bara kollar en timme. Jag slutar klockan 15 och då åker jag direkt till stallet och rider, sen när jag kommer hem så ska jag träna lite och sen ska jag plugga till matte provet som är i morgon och SO provet gick super bra. Men nu ska jag inte tråka ut er med mer skol prat eftersom dom flesta av er precis har kommit där i från❤


Funderingar

Den 2013-05-27 Klockan 22:21:00
Jag funderar på att gör om min blogg till inte bara en häst och vardags blogg utan också kanske min träning och kanske några tips om det är någon som undrar något. Mamma har ju ett tränings center(STAC)och hon har lärt mig lite grann om olika saker och det vill jag gärna dela med mig av, om det nu är någon som är intresserad av att läsa det :)
Jag kommer att träna mycket kondition och springa mycket -p.g.a att jag inte tycker om varken mina armar, mina ben eller hur min mage ser ut- för det man bygger muskler och helst skulle jag ju vilja ha en fotomodells kropp, men eftersom alla är olika byggda så kommer det inte bli så men för hoppningsvis så kommer jag en bra bit på väg nu i sommar. Här är mitt tränings schema för varje vecka hedanefter.
 
Måndag: Ut och jogga i skogen + styrke träning sedan när jag kommer hem

Tisdag: Jag har idrott i skolan och behöver därför inget extra den dagen
 
Onsdag: Cyklar till och från skolan och rider även den dagen
 
Torsdag: Idrott i skolan + ridning på kvällen
 
Fredag: Jämna veckor så är det här min vilo dag då jag cyklar till skolan, sen hem och sen senare till stallet och rider och sedan cyklar jag hem igen. men ojämna kommer jag springa den här dagen + styrke träning hemma sedan.
 
Lördag: På lördagar kommer jag simma på morgonen på breviksbadet och då cyklar jag så klart dit och även hem.
 
Söndag: Ojämna veckor så är det här min vilo dag, men jämna veckor så kommer jag att gå ut och gå eftersom jag hård tränar sen på måndagen.
 
Sen om några veckor kommer jag antagligen ta lunch promenader med min storasysters hund som hon fick hem i lördags, det är den sötaste varelsen på hela jorden jag typ dör. Visst är han fin? Han heter Jaco ♥
 
 
 
Ja, jag har hunnit mycket idag asså, jag hann till och med med att plugga till SO provet som är på onsdag och sen matte provet som jag har på torsdag. Det är dom två proven och en inlämmning till och sen är jag fri, äntligen! Men efter det här spontana tränings/hund inlägget så säger jag väl godnatt då :)


 
 
 
 
 
 

Mondaaay

Den 2013-05-27 Klockan 19:14:56

Nu har jag precis kommit hem efter att ha varit ute och sprungit och tränat mage och armar, jag SKA bli fit i sommar asså... Jaja min dag har inte varit så lyckad men jag kan berätta om den iallafall :)
När jag kom till skolan i morse så ställde jag min cykel i det cykel stället som är närmast till mitt skåp, men under lunch raset lånade jag ut cykeln till en kompis som behövde cykla hem och hämta något, hon ställde naturligtvis den på ett annat ställe, det cykel stället som är längst från mitt skåp, det gjorde väl inte så himla mycket men det blev problem sen när jag skulle hämta cykeln. Då gick jag glatt till stället där jag ställt cykeln på morgonen men där fanns det ju ingenting att hämta och då kom jag på att den Stog på andra sidan skolgården. Så jag fick springa upp för alla trappor och över HELA skolan för att komma till min cykel.

Och sen när jag kom hem så höll jag på att cykla på två stycken gubbar från Telia som satt på våran uppfart och grävde hål. (nä men som bytte någon el grej) och det var lite irriterande. Men nu har jag som sagt tränat kondition armar mage och ben, det känns super bra :)


Söndag(och MORSDAG, ah!)

Den 2013-05-26 Klockan 16:33:22

Ja det är söndag och om någon har misst det så är det MORSDAG,ah, jag kom på det igår vid 1 på natten så jag fick göra en teckning till mamma(standard)och hoppas att hon blev glad, det blev hon så klart eftersom hon inte kan säga, fan vad ful den där va, även om hon kan tänka det :)
I morgon är det tyvär måndag och skola men nu är det bara 17 dagar till skolavslutningen(helger inräknade) och jag längtar så sjukt mycket för jag vill bara bort från skolan och alla tankar om att man måste plugga till det och det provet skriva klart den uppsatsen så man får ett betyg i ämnet osv. Men nu är det inte långt kvar och sen är det SOMMAR!!!! Fast i höst börjar jag 8:an och då blir det ännu värre än i 7:an, bläää men nu tänker vi inte på det, bara på att det snart är sommar❤
osminkad och trött...


Min lördag

Den 2013-05-25 Klockan 20:41:38
Så nu har jag äntligen satt mig vid datorn och kan blogga på riktigt eller vad man nu säger.
I morse så vaknade jag vid 9 ungefär fast jag gick inte upp förrän 11 typ så det var härligt, sen åt jag frukost(ägg och bacon)och sen cyklade jag till stallet där Tova väntade på mig, vi gjorde i ordning Sonny(som jag red)och Matlida(som Tova red) och sen red vi iväg till Larsberg, på vägen så red vi förbi Gångsätras fotbolls plan och både Matilda och Sonny blev skiträdda för alla barn som sprang runt på gräset och sparkade på en boll, haha tönt hästar:) Men när vi kom fram och väntade på att han som var ansvarig för allt skulle komma och visa var vi skulle stå så blev Sonny rädd för ett elskåp och höll på och fånade sig. När vi sedan red mot platsen vi skulle vara på så kom det fram massor med barn som viftade med ballonger och skrek och gick bakom hästarna och höll på och skulle klappa. Det var lite läskigt att ha ponnyerna där för det var tyger och affisher som fladdrade och ballonger som smällde och motorcyklar/mopeder som var trimmade som körde förbi, och inte saktade dom farten heller, fast vi var precis vid vägen, jag blir så irriterad på folk som inte har något i huvudet, jag är ett BARN som går bredvid ett stort djur med ett ännu mindre barn på ryggen.
Tänk om hästen hade slitit sig, vad hade hänt då om Sonny hade blivit vettskrämd av en motorcykel/bil eller what ever och hade dragit grimmskaftet ur mina händer och stuckit i väg med ett skrikande barn på ryggen, vad hade dom gjort då? Hästar är starka men om dom blir rädda så finns det nästan inget som hindrar dom från att springa iväg och om det hade hänt, vem hade fått en massa skit då av föräldrar som blir arga för att deras barn flyger av? Jo, jag. så snälla om du någon gång sitter i en bil och du/din mamma pappa eller vem det nu är som kör och ni åker förbi en häst/flera hästar SNÄLLA sakta farten, ni vet inte hur lätt dom blir skrämda för saker om du inte rider själv! TACK!
 
En sak som var otroligt rolig var när en liten kille på 1,5 år skulle rida, han fick Matilda, och direkt när han satte sig på hennes rygg så tog han tyglarna och både min mamma, hans mamma och Tova försökte få honom att hålla i framvalvet på sadeln men han total vägrade. Det var så himla kul, jag gick och skrattade typ hela tiden, och sen när han skulle sitta av så tänkte han absolut inte göra det utan han satt kvar och höll ett järngrepp om tyglarna och när hans mamma till slut lyckats få av honom från Matildas rygg så började han storgråta, han var så himla söt :)

Här är en bild från när jag och Tova kom tillbaka till stallet, S♥nny <3
och här är bilden som alla väntat på(hehe)den lilla killen på Matilda :)
Mamma tog bilden, därför ser man mitt lagom fina ansikte i bakrunden... Men killen va helt bedårande <3
 
 
 
 

Middag

Den 2013-05-25 Klockan 18:40:16

Jag berättar mer om min dag sen❤


Godmorgon

Den 2013-05-25 Klockan 09:22:19

Nu har jag vaknat och jag ligger i sängen men jag behöver inte gå upp förens om 2 timmar typ, för Tova och jag rider från stockby vid 12.30 så vi är framme vid 12.45-12.50 och då ska vi hitta platsen vi ska va på, men eftersom jag går i skola precis bredvid så hittar både jag och mamma där. Jag hoppas jag får rida Eddie eller Zimba dit, båda är jätte bra barn ponnyer och som är super snälla att leda båda två ❤

I morgon kommer jag inte göra någonting tror jag, fat jag kanske sticker ut och springer mitt på dagen för lite extra motion. Men godmorgon på er iallafall :) JUSTE! Jag har bilder från KM som kommer upp lite senare, jag hade Eddie i clear rounden och Nugget i Km klassen.
Så här såg Nugget ut innan❤


Godnatt

Den 2013-05-24 Klockan 22:48:14

Nu är jag hemma efter att ha kollat på min lilla syster när hon har dansat. Det va inte kul och nu ska jag sova och det va den fredagen det, kul... I morgon ska jg rida till larsberg, leda ponnyer i två timmar och sen rida hem igen. Men godnatt❤
maten och en bild från nu :)


.

Den 2013-05-24 Klockan 16:56:27

Middag med mamma i stan :)


Anledning

Den 2013-05-24 Klockan 10:54:26

Anledningen till att jag inte har bloggat är att jag inte har haft något att blogga om + att jag har varit tvungen att plugga till alla prov som naturligtvis ska va i slutet av terminen. Men nu ska jag försöka komma igång igen. Jag sitter i skolan just nu och har precis skrivit ett NO prov jag blir glad om jag ens får godkännt på det... Snart ska jag gå till lunchen och sen är det bild. I kväll ska jag på min syrras dansuppvisning, det suger för jag hade kunnat gå på Elverket men nu blir det inte så, blää!
Btw jag red Sonny igår på markarbetet och jag hoppas att jag får hoppa honom nästa vecka :)


The Vampire Diaries

Den 2013-05-16 Klockan 22:55:00
Nu tänkte jag ägna ett inlägg till min favorit serie The Vampire Diaries. min favorit karaktär(som spelas av min favorit skådespelare)heter Damon Salvatore!
Så sjukt snygg, han spelas av Ian Somerhalder och jag gillar honom därför att hans personlighet är kaxig men samtidigt bryr han sig väldigt mycket om dom han tycker om + att han är den snyggaste människan(vampyren)på jorden ;)
 
Sen hans bror i serien, Stefan Salvatore!
Som spelas av Paul Wesley, han är också helt underbart snygg och hans leende är så gulligt att man bara dör. Jag gillar Stefan för att han alltid försöker skydda Elena(henne får ni läsa om här nedanför)och han skulle göra vad som helst för henne, han låter henne göra sina egna val vilket inte alltid är så bra, men hon får utrymme att göra misstag och sedan är han där och rättar till dom :)
 
Sen har vi Elena Gilbert, den tredje och sista huvudpersonen i serien(när jag säger ''sista huvud personen'' så menar jag att det är den sista av dom tre i triangeldramat som utspelar sig i The Vampire Diaries)!  
 
Hon spelas av Nina Dobrev och hon gör det så himla bra, jag gråter i typ nästan varje avsnitt för att hon är så himla grym på det hon gör(självklart är det väl handlingen också men Nina är jättte duktig)
 
Jag känner mig lite nördig nu men jag kännde värkligen för att göra ett sånnt här inlägg och bara en sak, det är så här jag upplever karaktärerna, man får väl tycka som man vill och det här är så som jag tycker.
Efter som att jag är ett fan så måste jag väll hålla mig på en sida. Jag väljer Stelena(Elena och Stefan tillsammans, dom passar jätte bra)
Här är nästan alla från The vampire Diaries, Jeremy, Bonnie, Alaric, Jenne och många fler saknas dock jaja :) GodNatt!

Ridning på Eminem

Den 2013-05-16 Klockan 19:21:46
Idag red jag en ponny som heter Eminem och han var super bra och jag älskar honom(det är han som är E:et i tev.blogg.se). Vi jobbade med lite olika sidvärts övningar, utåt ställning på volten och ganska mycket galopp arbete, både på rakt och böjt spår.
I början av passet var han ganska stel och ovillig att arbeta men efter att jag flyttat honom ett par gånger och petat till med spöt för att få honom att reagera så blev han jätte fin men det var inte förens dom sista 5 minuterna när vi travade av dom som han slappnade av i hela kroppen och började jobba ordentligt med bakbenen och det känndes jätte bra. Det var inte lika bra som när jag tränade för Anna Baker och hade honom men snart så blir det nog så förhoppnings vis :)
Eminem:
Bilden är från ridskolans hemsida som ni hittar HÄR!

här kan du skriva info om dig och bloggen lalalla djeijdiejdiejid jiejifjifjei fjeifjiedjis dkoefjoejofeodede ggegefdes dededed defefhueufeufhdu dehidheidhieifei fe jifeifeifjiejfi ejfie jfiejfi ejid jisjisjideidjie jfeifjiejfejifjei djiedijfjiefjie sdjis isjidjeijidfejife jfiejfiejfiejis jsisjisoosod djeidjiejdiejid sksllsklsjde dedesefegbb bbgegfede fegebef fjeijfiejdimsifeni feifie
RSS 2.0